Teambuilding: Samarbeid, taktikk og spenning

drop-in-the-cube

Med rundt 100.000 besøkende årlig har «Fangene på fortet» i Nydalen blitt en stor suksess på kort tid, og bedriftsmarkedet har tatt imot tilbudet med åpne armer. Nå er 11 nye rom på plass.

 

«Det er et stykke fra franske Fort Boyard til Oslo. Men på «Fangene på Fortet» i Nydalen kan man oppleve noe av atmosfæren og energien fra TV-showet.
– Vi bygget opp konseptet etter inspirasjon fra TV-programmet, og åpnet dørene for 2,5 år siden», sier daglig leder Albert Buli.

 

Planlegger du noe sosialt eller firmafester for jobben?

 

SOSIALT OG MORSOMT
I kjelleren er det 45 «celler» med ulike oppgaver, og 11 nyoppussede rom nå står klare med helt nye utfordringer. Alle rom er dekorert av dyktige kunstnere og håndverkere. Noen inneholder gåter, andre har fysiske utfordringer, og noen rom er interaktive. Samarbeidet på laget er avgjørende og man får bruk for alle slags egenskaper som styrke, hukommelse og taktikk. Derfor passer aktivitetene godt til ulike bedriftsarrangementer.

 

– Det er en veldig sosial og morsom aktivitet å gjøre sammen med kollegaene, og oppgavene passer for alle. Det er hverken gjørme eller edderkopper og du kan komme i jobbantrekket, sier Buli.

 

Lagene på 3-5 personer velger selv hvilke rom de vil gå inn i. Poengene tikker inn digitalt etter hvert som oppgavene blir løst på kortest mulig tid, og deltakerne kan hele tiden følge med på hvordan de andre lagene ligger an.

 

– Folk blir veldig gira og løper rundt i ekte «fangene på fortet»-stil. Det er kjempegod stemning, sier han.

 

Delivery & Get Crew Manager Thomas Horntvedt i Get har tatt med sine kollegaer til «Fangene på fortet» flere ganger.
– Vi har blant annet hatt kick-off der etter sommerferien noen år på rad. Det er en fin anledning til å treffe nyansatte og bli kjent med kollegaer på en litt annen måte, sier Horntvedt, som mener erfaringene også kan være nyttige i jobbsammenheng.

 

– Man få se hvordan kollegaene takler stress og ulike utfordringer, og man må samarbeide, kommunisere og koordinere seg. Responsen fra de ansatte har vært kjempegod; de synes det er veldig gøy.

 

PAKKELØSNING
Fangene på fortet har også gode konferansefasiliteter, og tilbyr pakkeløsninger slik at man kan kombinere aktiviteter med et faglig program.

 

– Vi har møterom for alt fra fem til 120 personer, vi har kinosal og vi har et spiseareal med lunsj og middag, alle rettigheter og plass til 120 gjester, samt et godt samarbeid med tre naborestauranter, sier Buli.

 

Stedet er også populært for utdrikningslag, bursdagsfeiringer og vennegjenger. Konseptet er under stadig utvikling, og nye filialer er under planlegging.

 

– Vi får mange tilbakemeldinger og lærer masse nytt hele tiden. Og teknologien kommer stadig lenger og gir mulighet for å gjøre ting på nye måter.